Architekti.sk - projekt Domy nad plážou

Skupina domov sa nachádza v Stredomorí a je navrhnutá ako rekonštrukcia pôvodných objektov. Sú osadené v extrémne svahovitom teréne pod skalnatým vrchom s výhľadom na more. V prostredí, ktoré je špecifické veľmi silnými búrkami s nárazovým vetrom presahujúcim 200 km/h, tiež množstvom soli vo vzduchu. V pozadí sa týčia veľhory , ktoré sa sfarbujú pri zapadajúcom slnku. V tesnom kontakte je prírodná rezervácia dubového porastu, o ktorú sa naši klienti starajú spoločne s cikádami. Hlavný dvojdom bol prestavaný, zastrešný novými strechami v bielom prevedení. Neskôr pribudol k dvojici ešte jeden objekt pre hostí a záhradná vysunutá pergola. V gabionových košoch sú použité lokálne kamene. Biele omietky aj hliníkové lamely slnolamov spoločne s bielou škridlou na strechách kontrastujú so všadeprítomnou zeleňou olív, fígovníkov, oleandrov , levandúl a rozmarínov. Objekty spolu tvoria jeden fungujúci celok a spĺňajú spolu všetky nároky na sezónne bývanie. Výzvou bolo prepojenie všetkých terás na rôznych úrovniach ako aj zadanie, že z každej izby musí byť výhľad na more, ale zároveň aj s intímnou časťou na terasách , lodžiách. Preto sme navrhli fixné hliníkové lamely , do štvorcových otvorov, ktoré poskytujú výhľad a zároveň súkromie. Na výstavbu bol stanovený krátky termín a s realizáciou nám vypomohol architekt Juraj Palovič.

Domy nad plážou
Skupina domov sa nachádza v Stredomorí a je navrhnutá ako rekonštrukcia pôvodných objektov. Sú osadené v extrémne svahovitom teréne pod skalnatým vrchom s výhľadom na more. V prostredí, ktoré je špecifické veľmi silnými búrkami s nárazovým vetrom presahujúcim 200 km/h, tiež množstvom soli vo vzduchu. V pozadí sa týčia veľhory , ktoré sa sfarbujú pri zapadajúcom slnku. V tesnom kontakte je prírodná rezervácia dubového porastu, o ktorú sa naši klienti starajú spoločne s cikádami. Hlavný dvojdom bol prestavaný, zastrešný novými strechami v bielom prevedení. Neskôr pribudol k dvojici ešte jeden objekt pre hostí a záhradná vysunutá pergola. V gabionových košoch sú použité lokálne kamene. Biele omietky aj hliníkové lamely slnolamov spoločne s bielou škridlou na strechách kontrastujú so všadeprítomnou zeleňou olív, fígovníkov, oleandrov , levandúl a rozmarínov. Objekty spolu tvoria jeden fungujúci celok a spĺňajú spolu všetky nároky na sezónne bývanie. Výzvou bolo prepojenie všetkých terás na rôznych úrovniach ako aj zadanie, že z každej izby musí byť výhľad na more, ale zároveň aj s intímnou časťou na terasách , lodžiách. Preto sme navrhli fixné hliníkové lamely , do štvorcových otvorov, ktoré poskytujú výhľad a zároveň súkromie. Na výstavbu bol stanovený krátky termín a s realizáciou nám vypomohol architekt Juraj Palovič.
rok 2016
miesto Stredozemné more
foto Tomáš Manina ©





Facebook